Home Activiteiten

Activiteiten

Activiteiten in Portugal en online activiteiten

Het activiteitenprogramma van de NCA Portugal bestaat uit een voorjaarsprogramma voor de periode van januari tot en met juni en een najaarsprogramma voor de periode van september tot januari. In deze programma’s zijn allerlei ontspannings-, ontmoetings- en informatiebijeenkomsten opgenomen. Daarnaast worden er jaarlijks minstens 4 grote party’s georganiseerd. Vanwege corona maatregelen worden er dit jaar nog geen grote bijeenkomsten georganiseerd. Wel zullen we meer webinars (online workshops/informatie avonden) organiseren. Voordeel van webinars is o.a. dat ook leden buiten de Algarve en buiten Portugal kunnen deelnemen. 

Het programma vindt u op de website, maar leden kunnen het ook maandelijks raadplegen in de ´Blik op Portugal´.

Wat te doen in Portugal in December?

31-oliebollen actie

Wat te doen in Portugal in Januari?

5-webinar Plantaardig eten
19-Duurzaam leven hoe doe je dat?
21-Ondernemrsborrel
22-Wandelen Oost Algarve
26-Koffie morgen Praia da Rocha

Nieuwjaarsborrel

Ieder jaar wordt in januari een Nieuwjaarsreceptie georganiseerd op een centrale locatie in de Algarve. Dit is een goede gelegenheid om elkaar een gelukkig Nieuwjaar te wensen. Leden ontvangen een persoonlijke uitnodiging. Ook introducés zijn welkom.

HELAAS GAAT DE NIEUWSJAARSBORREL NIET DOOR VANWEGE DE COVID-19. HUIDIGE CORONA REGELS LATEN DIT NIET TOE.

 

Koningsdag

Op de zondag die het dichtst bij 27 april ligt, vieren we op een centrale locatie in de Algarve Koningsdag. Feestelijke oranje kledij wordt op prijs gesteld. Elk jaar wordt er iets leuks georganiseerd, zoals een autopuzzelrit of een wandeltocht. Leden ontvangen een persoonlijke uitnodiging. Ook introducés zijn welkom.

Haringparty

Als afsluiting van het voorjaarsseizoen en als begin van de zomer, houden diverse Nederlandse winkels een haringparty. De liefhebbers van Hollandse Nieuwe kunnen hier extra aan hun trekken komen.De maatjes haring komt vers over uit Nederland. Het visvlees is mals, zacht en blank van kleur. De geur is fris, zilt en een beetje gerijpt. Smullen maar !!

Data, tijden en locaties worden op de website gepubliceerd, maar natuurlijk ook in ons maandblad “Blik op Portugal”.

Filmfestival

In maart 2018 werd het eerste NCA Filmfestival georganiseerd. Het was, en dat werd beaamd door de vele aanwezigen, een groot succes. De vier door de organisatie zorgvuldig uitgekozen films riepen duidelijk sterke emoties op. Het waren stuk voor stuk films die aanzetten tot persoonlijk reflectie. Het volgende filmfestival? Houdt u vooral de website in de gaten. Uiteraard zal er ook een aankondiging verschijnen in “Blik op Portugal”.