Home Geld & Recht Besturen

Besturen

567
Een nieuw pensioenakkoord! Een nieuw bestuursgeluid? Dat zou wél moeten! Er kleven nogal wat bezwaren aan het klassieke bestuursmodel van de paritaire vertegenwoordiging in de besturen van pensioenfondsen in Nederland.  En die bezwaren worden er, als het principeakkoord werkelijkheid wordt, niet minder op. Het nieuwe pensioencontract voor werknemers in Nederland, gaat uit van premie-inleg voor eigen pensioenopbouw met leeftijdsgebonden beleggingsrisico’s. Dat rechtvaardigt nog meer dan tot nu toe directe zeggenschap van deelnemers. Daar komt bij dat het natuurlijk van de zotte is dat vakbonden in (bedrijfstak)pensioenfondsen en bij sociale partners nog steeds zo oppermachtig zijn terwijl hun ledental daar geen

Oeps! De volledige content is alleen toegankelijk voor NCA-leden.
Lid worden? Meld je hier aan. Ben je lid, dan kan je hieronder inloggen. Heb je nog geen inlogcode, vraag dan hier je code aan.

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   
DELEN
Vorig artikelDrink meer bier
Volgend artikelVak- en groepsoverstijgend thematisch onderwijs bij NOAP
Michiel Huisman
Michiel Huisman (1959) is columnist, journalist en publicist op het gebied van financial services. Hij werkte jarenlang in de sector als accountmanager, projectmanager en manager business development. Hij schrijft ‘inside out’ en ‘outside in’ en maakt spraakmakende interviews met betrokkenen in de wereld van het (grote) geld.