Home Geld & Recht Financieel Geen huilie, huilie alsjeblieft

Geen huilie, huilie alsjeblieft

740
De Europese Commissie heeft kritiek op het financiële beleid in Nederland als het om pensioenen gaat. De EC rekent het ons aan dat ons pensioensysteem in hoge mate ‘klassiek’ van opzet is met als kenmerk dat met het toenemen van de leeftijd, ook de pensioenpremie stijgt. Deze klassieke vorm van financieren van ons pensioen pakt alleen goed uit zolang er een gezond evenwicht is tussen ‘belonen’ en ‘verzorgen’. Dat is het geval als de pensioenuitkering ná pensionering, niet uit de pas loopt met pensioen als tegenprestatie voor verrichte arbeid en als er sprake is van stabiele rentes en levensverwachtingen. En

Oeps! De volledige content is alleen toegankelijk voor NCA-leden.
Lid worden? Meld je hier aan. Ben je lid, dan kan je hieronder inloggen. Heb je nog geen inlogcode, vraag dan hier je code aan.

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   
DELEN
Vorig artikelIschias versus hernia
Volgend artikelDe Lente van Lissabon
Michiel Huisman
Michiel Huisman (1959) is columnist, journalist en publicist op het gebied van financial services. Hij werkte jarenlang in de sector als accountmanager, projectmanager en manager business development. Hij schrijft ‘inside out’ en ‘outside in’ en maakt spraakmakende interviews met betrokkenen in de wereld van het (grote) geld.