Home Maatschappij Columns Ik schenk de glazen vol

Ik schenk de glazen vol

334
In oktober begint alles te gisten. De platgetrapte druiven in de kuipen, de afgevallen vijgen en de appels: alles gaat fermenteren na de eerste herfstregens. De lucht is zwanger van alcohol en vliegen. Wijn… ach, wijn… wat heb ik ervan genoten! Van de uitstekende Vinsobres in de Provence, de heerlijk bedwelmende Marquez de Cáceres uit Spanje, de uitstekende huiswijn die ik samen dronk met de vissers van Vila Nova de Milfontes… het was altijd genieten en nog eens genieten. Ook al ben ik al zesentwintig jaar alcoholvrij, als ik ook maar even aan Milfontes, Borba of Redondo denk, raak ik

Oeps! De volledige content is alleen toegankelijk voor NCA-leden.
Lid worden? Meld je hier aan. Ben je lid, dan kan je hieronder inloggen. Heb je nog geen inlogcode, vraag dan hier je code aan.

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   
DELEN
Vorig artikel15 oktober “staat van calamiteit”
Volgend artikelTijd om te scheiden
Bert De Coninck (1949) is een Vlaamse rockzanger en -gitarist die sinds de jaren 90 in Portugal woont. In de jaren 70 werd hij in Vlaanderen en omliggende beroemd met het nummer ‘Evelyne’.