Home Maatschappij Portugese jongeren drinken jong en riant

Portugese jongeren drinken jong en riant

424
Portugal is een land met een rijke wijncultuur, waar alcoholgebruik zeer geaccepteerd is en waar dagelijks door het gros van de bewoners behoorlijk geconsumeerd wordt. Vrije tijd wordt hier snel gekoppeld aan het drinken van alcohol. Geen wonder dat het voor jongeren makkelijk is om al op jonge leeftijd te beginnen met drinken. Volgens recent (2019) onderzoek van het SICAD (Serviço de Intervenção nos Comportamentos Aditivos e nas Dependências) heeft twee derde (68%) van de jongeren tussen de 13 en 18 jaar al alcohol gedronken. 39% rookte tabak en 15% gebruikte drugs. 37% heeft aangegeven een alcoholisch drankje te hebben

Oeps! De volledige content is alleen toegankelijk voor NCA-leden.
Lid worden? Meld je hier aan. Ben je lid, dan kan je hieronder inloggen. Heb je nog geen inlogcode, vraag dan hier je code aan.

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   
DELEN
Vorig artikelBeleggen in bizarre tijden
Volgend artikelDe samenleving maken we samen
Wieteke Abram
Werkte als leerkracht voor een openbare Jenaplanschool en de Oranje Viermaster, en sinds vier jaar bij NOAP. 15 jaar in Portugal. Woont met Timo (13), Eva (11), hond Levi, paard Trovão, katten Mili en Timi en cavia Lizi in een huisje vlak bij Silves.