Home Maatschappij Columns Tsjakka!

Tsjakka!

787
Het zal zo’n 25 jaar geleden zijn dat de inkoopvereniging van de Nederlandse Bakkerij een jubileum had te vieren en daaromheen een feestavond organiseerde met als hoogtepunt een optreden van Emiel Ratelband. Nu ben ik niet zo voor feestavonden, maar op deze avond werden ook de bonussen uitbetaald, en ach, ik ben ook maar een Hollander. Die avond was voor zowel broodbakkers als banketbakkers, en dat boterde in die tijd niet zo. Banketbakkers werden niet graag vergeleken met broodbakkers. Er heerste altijd een beetje minachting van de banketbakkers richting de broodbakker. Een goede broodbakker is een vakman. Een goede banketbakker

Oeps! De volledige content is alleen toegankelijk voor NCA-leden.
Lid worden? Meld je hier aan. Ben je lid, dan kan je hieronder inloggen. Heb je nog geen inlogcode, vraag dan hier je code aan.

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   
DELEN
Vorig artikelDe Portugal Pioniers – Willem en Anne-Marie
Volgend artikelZou het verboden moeten worden?
Avatar
Geboren in Vlaardingen in een groot gezin, woont sinds 2000 in de Algarve. Ondanks - of dankzij - het jarenlang runnen van een Banketbakkerij in Nederland is zijn echte passie het werken met chocolade. Kritisch, cynisch maar een ras-optimist.