Home Nieuws Activiteiten 25 mei wandelen voor het goede doel!

25 mei wandelen voor het goede doel!

619
wandelen in Portugal

Datum: 25 mei
Start en finish: 10.00 bij restaurant Mira Rio. Google maps: https://g.page/MiraRioSilves?share
Duur: ca 1.5 uur/5 km
Prijs: NCA leden: €10 inclusief drankje aan eind. Niet-leden: €15

Deze maand wordt de wandeling centraal Algarve, door de Friends of the Canil Portimao verzorgd. Honden zijn welkom en opbrengst gaat naar het honden- en kattenasiel Portimao.

De wandeling in centraal Algarve

Met deze wandeling in de Algarve laten we je de natuur kant van Silves zien. We wandelen een stuk langs de Arade rivier die zich later splitst. Op deze splitsing heb je een magnifiek uitzicht over de beide rivierrichtingen. Via een natuurpad volgen we het aangelegde waterkanaal langs allerlei oude boerderijen en boomgaarden.

Vervolgens lopen we de heuvel op, een klim van enkele  tientallen meters omhoog. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de stad Silves. We vervolgen onze route  in de heuvels en komen aan de andere kant dan op het uitzichtspunt waarop je Portimao stad in geheel kunt zien.  We beginnen bij een typisch Portugees restaurant “Mira Rio”, hier eindigen we ook weer.

Nadien drinken we hier een drankje. Uiteraard zijn honden meer dan welkom op de wandeling.  Mocht je willen lunchen, de dagschotel is €8.50

Hoe doe je mee?

Geef je op per email: info@ncaportugal.com

Wie zijn de ‘Friends of the Canil Portimao (FCP)’?

12 jaar geleden besloten Patricia, Karin en Cor dat zij meer wilden doen voor de leefomstandigheden van honden en katten in het Portimao gemeente asiel. Friends of Canil Portimao maakt zich hard om de asieldieren (honden en katten) uit het asiel te krijgen. Wat begon als een wekelijkse wandelochtend, is uitgegroeid tot een team mensen die de leefomstandigheden van de dieren in het Portimao gemeente asiel verbeteren en hen klaar maken voor herplaatsing.

Zo zijn er diverse fosters en vrijwilligers: Mensen die willen wandelen en zo de hond even wat anders  laten zien dan 4 muren, kattenverzorging/knuffelen, medische verzorging, socialisatie van puppen,  training, in huis nemen (=fosteren). We kunnen altijd meer vrijwilligers gebruiken! Dus, mocht je  tijd over hebben om te stoppen in een geweldig dierenproject, twijfel dan niet langer en kom ons helpen. Je kunt spontaan naar de Canil Portimao komen op donderdag ochtend van 9.30 tot 11.00  uur om te wandelen.

Daarnaast doet Friends of Canil Portimao inmiddels veel meer: sterilisatieprojecten, medische kosten dekking (het gemeente asiel krijgt een zeer gelimiteerd budget waar vaak niet eens alle monden van gevoed kunnen worden, laat staan medische zorg), campagnes. Door de ervaring en jarenlange inzet van Patricia en haar team, hebben we steeds meer kunnen  doen.

Door (voer)donaties, financiële hulp en vrijwilligers, kunnen we met trots zeggen dat we  meer dan 300 honden en 80 katten per jaar kunnen uit adopteren in binnen­ en buitenland.  Ons team bestaat grotendeels uit Nederlanders met hart voor dieren.

De dames die deze wandeling voor de NCA hebben opgezet zijn Monique en Dorine.

Monique haar tomeloze inzet voor FCP zorgt ervoor dat er veilingsites zijn om geld in te zamelen,  doet projecten en evenementen maar ook fostert zij puppies en zieke honden aan huis zodat de  dieren de zorg krijgen die in het asiel ontbreekt. Daarnaast verzorgt ze de administratie, onderhoudt  contact met adopteerders en gaat elke week naar het asiel om de honden te bekijken en waar nodig  in te grijpen. Een meer dan fulltime baan en dat geheel als vrijwilliger!

Dorine heeft zich bij  Monique aangesloten als rechterhand en hulp. Door haar achtergrond als trainer en  gedragstherapeut (afgestudeerd Van Hall Larenstein Leeuwarden 2005) ondersteunt zij de honden  die gedragsproblemen hebben en zet trainingsplannen op. Daarnaast ondersteunt ze Monique als er  weer eens te weinig uren in een dag blijken te passen.

Uiteraard zijn zij niet de enige vrijwilligers, inmiddels hebben we een hecht team om trots op te  zijn! Mandy, de kattenmoeder; Karen houdt de website bij; Dave om honden te vervoeren; Osvaldo  de gemeente dierenarts; een team van wandelaars, schoonmakers en fosters.

Lid worden van de Nederlandstalige Club in Portugal?

Wil jij ook mandelijks (10x) ons prachitge maandblad ontvangen? en/of genieten van andere leuke voordelen die het lidmaatschap biedt? Voor maar €60 ben je al een jaar lid! We sturen het blad ook binnen de EU. Alle voordelen op een rijtje.