Nieuws en activiteiten
NCA Portugal NCA Portugal
Voor iedereen die meer wil weten over wonen, werken en leven in Portugal

Beste Portugal vrienden!

Na een wispelturige maand met kachel aan, kachel uit kunnen we rekenen op een prachtig paasweekend, de zonnebrandcrème kan weer uit de kast! Het belooft een mooi weekeinde te worden. Evenals onze zeer diverse activiteiten de komende maanden. Het wordt een mooie, lange eindsprint naar de zomer! Een aantal grote evenementen zoals de Algemene Ledenvergadering en Koningsdag viering op 30 april, het eerste NCA-Padel toernooi op 28 mei en tevens gaan er geruchten over de terugkeer van de haringparty eind juni!!! ☺ 

ALV en Koningsdag

De jaarlijkse ledenvergadering combineren we dit jaar met de Koningsdagviering bij Krazyworld. 27 april is de officiële verjaardag van de Koning van Nederland. Toch vieren wij het op zaterdag de 30e, om zoveel mogelijk leden de gelegenheid te geven hieraan deel te nemen. Traditioneel in Nederland wordt er dan een ‘vrije’ markt gehouden, wat inhoudt dat iedereen, jong en oud, zijn/haar tweedehands spullen op straat mag verkopen! Dus ook op ‘onze’ Koningsdag. Geef je op bij Michele, zodat zij een plekje voor je reserveert! info@ncaportugal.com (geen reply op deze email!!!!)

Voorafgaand aan de Koningsdag is de ALV. Laat je stem horen als lid van de NCA! 30 april om 13 uur. Ook hiervoor geldt: GEEF JE OP!!!

1ste NCA Padel toernooi

28 mei gaat het eerste NCA Padeltoernooi plaatsvinden. 

Padel is in korte tijd razend populair geworden, ook in Portugal! Mocht je het niet kennen: het is een combinatie van tennis en squash. Padelfanaten geef je op, individueel of als team. Meer informatie op onze website.

Alle activiteiten voor april en mei op een rijtje:

Datum Tijd APRIL WIE Locatie
19 10 Koffiemorgen West Senhora da Rocha Praia da Rocha
21 15 workshop Salsa dansen Agnes van Linden Lagoa
22 17 Ondernemers borrel Levels Carvoeiro
27 10 wandeling Oost Kim Kooistra Moncarapacho
30 13 ALV en Koningsdag Krazy World Algoz
    MEI    
17 10 Koffiemorgen Oost Re-creative Republica Olhao
21 10 Fietstoer Fietstours Lissabon Lissabon
24 10 Porcelein schilderen Emely Sligting Boliqueime
25 10 wandelen centraal Canil Portimao Silves
27 17 Ondernemersborrel    
28 9 Padel tournooi Ocean Club Luz Luz

Meer informatie op onze website en facebook groep. Graag opgeven bij Michele: info@ncaportugal.com

Wist je dat…

  • Je €20 per maand kunt terugkrijgen op brandstof kosten middels de autovoucher: ga naar https://www.ivaucher.pt/Register en registreer. Je hebt een Portugees mobiel, en NIF en email nodig. Vraag bij het betalen van de brandstof om factuur met NIF. Binnen een week staat het geld op je rekening ☺ 
  • Portugal heel veel mais uit de Oekraïne importeert? …in 2021 was dat 35.7% van de binnenlandse invoer. Alleen Nederland heeft een grotere afhankelijkheid van mais uit Oekraïne: 39.7%! 
  • CP (Comboio Portugal, zeg maar de NS van Portugal) 80% korting biedt op hun 2e klas treinreizen. 
  • Mensen die in Braga wonen of werken kunnen tot 28 euro per maand verdienen voor het fietsen. Een stimulans om milieuvriendelijkere vervoermiddelen te promoten. Het Europese project "Bicification - De toekomst op twee wielen", zal 500 fietsgebruikers belonen voor de afstanden die zij in de stad Braga afleggen, waardoor zij geld kunnen sparen om in plaatselijke winkels te besteden.

Hoe zit het met Corona in Portugal?

De huidige corona regels zijn verlengd. Dit betekent o.a. dat er nog steeds maskers gedragen moeten worden in openbare gelegenheden en men een coronabewijs dient te tonen (geldige vaccinatie- of herstelbewijs of antigeen/PCR test) bij binnenkomst Portugal. 

Het aantal gevallen van Covid-19 blijft hoog en daarom de oproep om tijdens Pasen beschermende maatregelen te nemen! Denk aan fysiek afstand houden bij mensen met wie je niet samenleeft.

Ook het sterftecijfer ligt nog steeds te hoog. Afgelopen 14 dagen: 28.6 gevallen per miljoen inwoners

De pandemie is noch wereldwijd noch in Portugal geëindigd en we weten niet hoe de komende maanden zullen verlopen ?

Lidmaatschapskaart 2022

Evenals 2021 versturen we geen lidmaatschapskaarten na betaling van de contributie. Bij evenementen dient u zich vooraf op te geven met vermelding van je naam en lidmaatschap nummer. 

Lid worden van de Nederlandse Club in Portugal?

Nog geen lid van deze leuke club? Wil jij ook genieten van de vele voordelen, het leuke maandblad, en deelnemen aan de leuke activiteiten? Je woont niet in de Algarve of Portugal? Geen probleem! We versturen ons maandblad gratis binnen de EU! En maandelijks organiseren we ook online activiteiten! Voor ieder wat wils!

Meer informatie en aanmeldformulier

Heel gezellig paasweekend! 

Namens het NCA bestuur,

Margaret (voorzitter) en Michele (secretariaat)

 

Lees ook op onze website...

Ondernemersborrel bij Levels in Carvoeiro!
7 stappen naar goede zichtbaarheid op social media
Salsa dansen met Agnes
Koffiemorgen Senhora da Rocha
NCA Portugal

Je ontvangt deze e-mail omdat je bent ingeschreven voor de nieuwsbrief van NCA Portugal.
Afmelden / wijzigen instellingen    |    Bekijk in browser