Nieuws en activiteiten
NCA Portugal NCA Portugal
Voor iedereen die meer wil weten over wonen, werken en leven in Portugal

Beste Portugal vrienden!

De laatste Blik op Portugal voor de zomer is eruit! Alle leden zullen die nu ontvangen hebben, en wat een heerlijke dik nummer! Vol informatie over de Algarve dit keer! Handig als je op vakantie gaat naar het zonnige zuiden! Maar zoals altijd ook leuke en nuttige tips over Portugal!

Activiteiten in juni

16 juni de koffiemorgen. Helaas kan deze niet doorgaan! Tot 2x toe moesten om diverse redenen de locaties hun deuren sluiten. We hebben dit maar als een teken gezien dat we het deze maand moeten overslaan. September gaan we er weer mee door!

18 juni gaan we wandelen met Anne van der Zee in en rondom Aljezur! De westkust van de Algarve is altijd een stuk koeler, en dus nog heerlijk wandelweer!

24 juni is er een klassiek concert in de kerk van Boliqueime en de ondernemersborrel is dit keer in midden Portugal bij een B&B van Jose van der Zwan.

25 juni kunnen we ons creatief uitlaten met corsage maken bij Jenni van Dijke.

26 juni gaan we een oude traditie in ere herstellen en de nieuwe haring happen bij Krazy World. NCA leden hebben een persoonlijke uitnodiging per email ontvnagen voor gratis entree. Niet leden kunnen op vertoon van deze uitnodiging tegen gereduceerd tarief naar binnen. 

28 juni, last but niet least de webinar over bouwen en renoveren van je huis. Nieuwe regels!

Graag opgeven voor alle bovengenoemde activiteiten, behalve de haringparty en het klassieke concert. 

Email: info@ncaportugal.com

Activiteiten na de zomer, noteer vast in je agenda!

Dat zijn er uiteraard heel veel, maar graag attenderen we jullie alvast op een aantal waarvan nu al opgegeven kan worden:

8 september: 2e NCA Golftournooi op Salgados Golfclub- geef je op!

15 september: BBQ workshop met Ben van Dijke (details volgen)

13 oktober: Social media workshop over zichtbaarheid voor je bedrijf-geef je op!!!!

23 oktober: ter kennisgeving, details volgen: NCA Jaarmarkt 2022!

 

Festivals in Portugal

Het zijn zomerse temperaturen momenteel in de Algarve en het festival seizoen is begonnen. We hebben er een blog over geschreven, met een overzicht van een aantal grote muziekfestivals in Portugal. Verre van volledig, want inmiddels is er ieder weekend wel ergens een festival! Binnenkort ook dagelijks live muziek en DJ’s. Zo is er bijvoorbeeld aankomende weekend 18 juni het Black & White party in Carvoeiro, met veel live muziek, straat entertainment en DJ. Leuk voor jong en oud, dresscode: zwart en wit!  

11 juli feestdag voor de Vlamingen

Sinds 1973 wordt op deze dag de slag in 11 juli 1302 herinnerd. Milities van de Vlaamse steden en gemeenten versloegen een leger van Franse ridders te paard, aan de Groeningekouter bij Kortrijk. De Vlaamse milities bestonden voornamelijk uit een burgerleger van ambachtslieden en boeren.

Brandgevaar in Portugal

Met de stijgende temperaturen, stijgt ook helaas het brandgevaar in Portugal. Wilt u goed op de hoogte zijn waar er branden zijn, kan je dat het beste doen via https://fogos.pt/ en dit is ook een app! 117 kan je bellen om brand te melden.

Bewezen is dat de meeste branden veroorzaakt worden door mensen! Het goede nieuws is dat 2021 15% minder branden waren t.o.v. 2020. 

Lid worden van de Nederlandstalige Club in Portugal?

Nog geen lid van deze dynamische vereniging? 

Geniet van de vele voordelen van het lidmaatschap van de NCA Portugal zoals gratis webinars, ontmoeten van andere Nederlandstaligen en ondernemers in Portugal. Meer dan 70% van onze leden zegt lid te zijn vanwege de Blik op Portugal, het maandblad dan 10x per jaar verschijnt, boordevol tips, verhalen en interessante wetenswaardigheden.

Kijk hier voor meer informatie over het lidmaatschap.

Met zonnige groet,

Namens het NCA bestuur,

Margaret (voorzitter) en Michele (secretariaat)

 

Lees ook op onze website...

24 juni-Ondernemersborrel midden Portugal
De NCA introduceert tijdens de haringparty de Kidsclub!
24 juni-Unique klassiek concert in de kerk van Boliqueime
Alles wat je altijd over auto’s wilde weten- van autokeuring tot invoer van auto in Portugal
NCA Portugal

Je ontvangt deze e-mail omdat je bent ingeschreven voor de nieuwsbrief van NCA Portugal.
Afmelden / wijzigen instellingen    |    Bekijk in browser