Home Activiteiten

Activiteiten

Activiteiten in Portugal en online activiteiten

Verbinden is een van de kernwaarden van de Nederlandse Club! Activiteiten zijn een ideale manier om te verbinden, met andere woorden andere Nederlandstaligen in Portugal te ontmoeten!

Onderstaand de Jaarkalender, alles wel ondervoorbehoud! Details volgen op deze website, in onze maandelijkse nieuwsbrief, ons maandblad en ‘Blik op Portugal’ en Facebookgroep!

Activiteiten per maand

2023
Dag Maand Locatie
Januari
12 Webinar-Meer klanten met je website Online
14 Architectuur toer Faro Faro
22 Nieuwjaarsborrel 2023 Vilamoura
Februari
2 NCA Ladies of Golf Penina, Alvar
15 koffie morgen bij Amigos Ferragudo
18 Padeltoernooi Carvoeiro
22 wandelen met Dorine Vale Fuzeiros
24 Ondernemersborrel bij Levels Carvoeiro
24 Ondernemersborrel By the Wine Lissabon
Maart
15 koffiemorgen
18 Webinar/Seminar Geld en Verzekeringen Portimao
24 Wine Experience Alcantarilha
26 & 27 Wandelen met Kim Oost Algarve
31 Ondernemersborrel Almancil
April
2 Kidsclub paaseieren zoeken Loule
6 NCA Ladies of Golf
7 ALV Portimao
18 koffiemorgen Olhao
28 Ondernemersborrel
30 NCA KingSize Festival Algoz
Mei
24 Wandelen met Kurt West
9 Webinar Solar energie online
16 koffiemorgen West
18 Poezie voorleesmarathon Foia, Monchique
26 Ondernemersborrel n.t.b.
Juni
1 NCA Ladies of Golf
14 koffiemorgen
21 wandelen met Dorine
23 Ondernemersborrel Lissabon
25 NCA Summer/haring-party
September
12 Golftoernooi n.t.b.
19 koffiemorgen
22 Ondernemersborrel Lissabon
28 Ondernemersborrel Almovodar
Oktober
5 NCA Ladies of Golf n.t.b.
15 NCA Party n.t.b.
30 Haloween kidsparty
November
4 en 5 Film Festival
December
1 NCA Ladies of golf n.t.b.
10 Sinterklaas
8 Pubquiz
20 en 21 Kerstlunch-diner

Maandelijkse activiteiten

Koffieochtend

De Nederlandse vereniging organiseert maandelijks een koffiemorgen verdeeld over oost, west en centraal Algarve. Wat is nou lekkerder dan een heerlijk kopje koffie met een stukje appeltaart! 🙂

Wandelingen

iedere maand organiseren we een wandeling in oost, west of centraal Algarve. We proberen het laagdrempelig te houden, dus toegankelijk voor iedereen. De wandelingen zijn vaak niet langer dan 1.5 uur. Aansluitend drinken we wat met wat lekkers. Mocht u een wandeling willen verzorgen? Dat kan, laat het ons weten!

Ondernemersborrels

Voor de ondernemers in Portugal organiseren we ook maandelijks een borrel of andere activiteit. Ondernemers kunnen zich aanmelden om het te organiseren en hun onderneming te laten zien. Een leuke manier om jezelf en je onderneming te promoten. Doel van de bijeenkomsten is om andere ondernemers te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Van elkaar kan je leren. Langzamerhand gaan we ook meer buiten de Algarve dit organiseren.

Webinars

Om iedereen buiten de Algarve van dienst te zijn organiseren we ook webinars. Dit is ontstaan tijdens de corona tijd, en is zo succesvol geweest dat we dit blijven doen. Een ideale manier voor iederen om vanuit je luie stoel nuttige informatie te verkrijgen en andere leden te ontmoeten.

Voor alle activiteiten zoeken we vrijwilligers in het hele land, want de NCA is niet alleen voor leden in de Algarve, maar heel Portugal!

Wilt u op de hoogte blijven, schrijf dan in op onze nieuwsbrief.

Vaste jaarlijkse activiteiten

Nieuwjaarsborrel

Ieder jaar wordt in januari een Nieuwjaarsreceptie georganiseerd op een centrale locatie in de Algarve. Dit is een goede gelegenheid om elkaar een gelukkig Nieuwjaar te wensen. Leden ontvangen een persoonlijke uitnodiging. Ook introducés zijn welkom.

 

Koningsdag

Op de zondag die het dichtst bij 27 april ligt, vieren we op een centrale locatie in de Algarve Koningsdag. Feestelijke oranje kledij wordt op prijs gesteld. Elk jaar wordt er iets leuks georganiseerd, zoals een autopuzzelrit of een wandeltocht. Leden ontvangen een persoonlijke uitnodiging. Ook introducés zijn welkom.

Haringparty

 

Als afsluiting van het voorjaarsseizoen en als begin van de zomer, houden diverse Nederlandse winkels een haringparty. De liefhebbers van Hollandse Nieuwe kunnen hier extra aan hun trekken komen. De maatjes haring komt vers over uit Nederland. Het visvlees is mals, zacht en blank van kleur. De geur is fris, zilt en een beetje gerijpt. Smullen maar !! 2022: 26 juni Krazy World

Data, tijden en locaties worden op de website gepubliceerd, maar natuurlijk ook in ons maandblad “Blik op Portugal”.

Filmfestival

In maart 2018 werd het eerste NCA Filmfestival georganiseerd. Het was, en dat werd beaamd door de vele aanwezigen, een groot succes. De vier door de organisatie zorgvuldig uitgekozen films riepen duidelijk sterke emoties op. Het waren stuk voor stuk films die aanzetten tot persoonlijk reflectie. Het volgende filmfestival? 19 en 20 november!:)