Home Nieuws Blik op Portugal – Gezond in 2021

Blik op Portugal – Gezond in 2021

534

Het januarinummer van Blik op Portugal staat in het teken van gezondheid. Golfprofessional Laurent Machiels geeft golftips, Charles Phaff neemt je mee op een fietstocht door de Algarve en Yoniet Yitshaik legt uit wat er zo speciaal is aan Krav Maga: “Toen ik klein was wilde ik eigenlijk, lach niet, Ninja worden. Als ik over straat liep fantaseerde ik wat ik zou doen als ik aangevallen zou worden. Nou ja, dat is er niet van gekomen, maar toen ik Krav Maga leerde kennen wist ik dat ik daarin verder zou gaan”.

Elsa vertelt over Dr. Sousa Martins, de wonderdokter. Hij wordt gezien als een van de grootste iconen van Portugal en gerespecteerd als een deskundig, intelligent, welbespraakt en humaan persoon. Hij vocht zijn hele leven tegen tuberculose, maar overleed uiteindelijk aan deze ziekte. Hoewel de verering van Sousa Martins nooit door de katholieke kerk is erkend, blijft ze tot op de dag van vandaag bestaan.

Op Facebook zien we veel vragen voorbijkomen en daar horen dan ook weer zeer diverse antwoorden bij. Tijd voor wat orde in de chaos met de nieuwe rubriek “Vraag het de NCA”. Heb je vragen op het gebied van financiën, gezondheid, juridische vragen, aankoop huizen of andere heikele punten? Stuur je vraag in, en wij zoeken de juiste specialist voor een betrouwbaar antwoord!

In deze editie lees je ook het eerste deel van “Marta’s Droom”, het vervolgverhaal van schrijver, journalist, documentairemaker en scenario-schrijver, Ton van der Lee.

Blik op Portugal is het maandblad van de NCA Portugal. NCA-leden krijgen het tijdschrift thuisgestuurd. Ook lid worden? Neem contact op met het secretariaat via info@ncaportugal.com. Vragen, opmerkingen of tips voor de redactie van Blik op Portugal? Stuur een mail naar redactie@blikopportugal.com.