Home Nieuws NCA-nieuws Blik op Portugal – Kunst en cultuur

Blik op Portugal – Kunst en cultuur

421

Vers van de pers, het februarinummer van Blik op Portugal. Dit keer in het teken van kunst en cultuur. Je leest het interview met filmmaker en schrijver Ton van der Lee: “Ik liep door Amsterdam, drie mobieltjes op zak, en ineens vloog het me aan. Moet ik dit blijven doen tot mijn 60e? Wat zou ik er mee bereiken? Meer stress, dat zeker, meer geld, hoogstwaarschijnlijk, maar geen tijd om het te besteden. Ik miste spiritualiteit, wilde meer in contact met de natuur leven.” Het werd een enkeltje Kaapstad, en het begin van een serie boeiende avonturen in Afrika.

Jan Geerlings ging op bezoek bij Laurens De Geest, beeldend kunstenaar en eigenaar van kunstatelier Atelier 13 in Coimbra. Charles Phaff vond min of meer per ongeluk een fantastisch (echt! Draken, klokken en soldaten) museum in Maragota. Elsa Oliveira vertelt over het genie Fernando Pessoa: “Wees, om groot te zijn, geheel, maak niets / wat jouw is groter of tot niets. / Wees al in alles. Leg zoveel je bent / In het minste wat je doet. / Zo blinkt de maan in ieder meer geheel / Wijl zij verheven leeft.”

Verder vind je uiteraard de vaste rubrieken Praktisch in Portugal, de planten van Patricia, Portugees met Isabel, Er op uit, Vraag het de NCA, de columns van Bert en Michiel en nog veel meer.

Blik op Portugal is het maandblad van de NCA Portugal. NCA-leden krijgen het tijdschrift thuisgestuurd. Ook lid worden? Neem contact op met het secretariaat via info@ncaportugal.com. Vragen, opmerkingen of tips voor de redactie van Blik op Portugal? Stuur een mail naar redactie@blikopportugal.com.