Home Nieuws NCA-nieuws Blik op Portugal – Zingeving

Blik op Portugal – Zingeving

849

Het decembernummer van Blik op Portugal staat in het teken van zingeving. Waar zet ik mijn tijd en energie voor in, en wat is de waarde van mijn leven voor anderen? Mario Smit was op zoek naar meer zingeving in zijn leven, en kwam uit bij het Interkerkelijk Algarve Pastoraat waar hij nu voorzitter van is. “Het diaconaat is een van de kerntaken van christelijke kerken, dus ook van ons. Letterlijk betekent het “dienstbaar opstellen”, in de praktijk is het hulp bieden aan mensen die het nodig hebben. De laatste jaren steunen we Casa da Paz, in Paderne, een plek voor mensen met een verstandelijke beperking.”

Hoe staat het met jouw Portugaliteit? Elsa vertelt over haar zoektocht om een levensdoel te benoemen en de route ernaartoe te bepalen. “Geluk is een vaag begrip. Soms heel eenvoudig, soms onbereikbaar, maar altijd verschillend van persoon tot persoon. Ik zie mezelf als een Portugees, daarom ben ik deels mezelf en deels Portugal. Noem die combinatie maar Portugaliteit. Ik weet dat mijn doel in het leven en mijn geluk verband houden met het feit dat ik Portugees ben.” Je leest er meer over in deze Blik op Portugal.

De jaarlijkse NCA-kerstpuzzel heeft natuurlijk ook weer zijn plekje gekregen in Blik op Portugal. Je kunt mooie prijzen winnen die beschikbaar zijn gesteld door Martin´s  E-bike, de beste E-Bike winkel in de Algarve, Ma Maison Algarve – Style up your home, en Art Gallery M2 in Poço Barreto.

Het heeft een aantal mensen er niet van weten te weerhouden om al een oplossing in te sturen, maar in de puzzel zijn helaas twee foutjes geslopen. Download hier de PDF met de puzzel.

Geluk en een gevoel van zingeving hangt vaak samen met het contact met anderen. Goed om rond de feestdagen nog eens over na te denken. Misschien heb je al langere tijd het idee om tijd en kennis in te zetten voor goede doelen in Portugal. Dat kunnen we natuurlijk alleen maar aanmoedigen. We zetten een aantal organisaties op een rij waar je in het nieuwe jaar zo aan de slag kan! Verder vind je uiteraard de bekende vaste rubrieken Praktisch in Portugal, de planten van Patricia, de columns van Jearina Imanse en Eelco Schaap en nog veel meer.

Blik op Portugal is het maandblad van de NCA Portugal. NCA-leden krijgen het tijdschrift thuisgestuurd. Ook lid worden? Klik hier, of neem contact op met het secretariaat via info@ncaportugal.com. Vragen, opmerkingen of tips voor de redactie van Blik op Portugal? Stuur een mail naar redactie@blikopportugal.com.