Home Geld & Recht Brainwash

Brainwash

969
Ons brein en niet onze diepste gedachten, wensen en voornemens, bepaalt wat we doen. Dat zeg ik niet, maar professor Victor Lamme. En die kan het weten. Hij is neurowetenschapper aan de Universiteit van Amsterdam en schrijft boeken vol over ons brein met pakkende titels als ‘De vrije wil bestaat niet’. “Dat klinkt als een vervelende boodschap”, vindt de hooggeleerde Lamme zelf, “maar dat is het niet”. “Want als jij geen vrije wil hebt, hebben de mensen om je heen die ook niet. En dat maakt het eigenlijk heel erg eenvoudig om gedrag te beïnvloeden. Als je weet op welke

Oeps! De volledige content is alleen toegankelijk voor NCA-leden.
Lid worden? Meld je hier aan. Ben je lid, dan kan je hieronder inloggen. Heb je nog geen inlogcode, vraag dan hier je code aan.

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   
DELEN
Vorig artikelRechten van de werknemer
Volgend artikelPortugese olijfolie beste van de wereld
Michiel Huisman (1959) is columnist, journalist en publicist op het gebied van financial services. Hij werkte jarenlang in de sector als accountmanager, projectmanager en manager business development. Hij schrijft ‘inside out’ en ‘outside in’ en maakt spraakmakende interviews met betrokkenen in de wereld van het (grote) geld.