Home Nieuws Activiteiten Duurzaam leven, hoe doe je dat?

Duurzaam leven, hoe doe je dat?

605
duurzaam leven Portugal

Een kijkje in de regeneratieve boerderij Quinta da Fonte Velha

Sinds 8 jaar wonen Liesbeth en Rob Savelkoul op een voormalige kleinschalige boerderij nabij Ferragudo. Hier passen zij zoveel mogelijk de traditionele permacultuur principes toe om bij te dragen aan een circulaire leefwijze ter behoud van de natuur.

Er wordt bijvoorbeeld veel aandacht besteed aan o.a.bodem verbetering, het kweken van biologische groenten en fruit, recycling en regeneratie van water en opwekking van energie door zon. Graag leiden Liesbeth en Rob jullie rond.

Tijd: woensdag 19 januari van van 10.00u tot 12.00 u.Plaats: Quinta da Fonte Velha, nabij Ferragudo/Lagoa

Kosten: €5 voor leden, €10 voor niet-leden (wordt besteed aan aankoop van bomen)
Max aantal: 15 personen

We lopen over hun terrein, zorg voor makkelijke schoenen.

Meer info: www.quintadafontevelha of Instagram/Facebook onder Quintadafontevelha

Wie zijn Liesbeth en Rob?

Rob en Liesbeth

Samen met onze drie dochters hebben we vele jaren in het buitenland doorgebracht, verschillende culturen ervaren en een prachtig leven geleid. Terugkerend naar onze “roots” in Nederland en met een leeg “nest”, hebben deze en andere veranderingen in ons leven ons in 2012 ertoe gebracht onze behoeften en keuzes te heroverwegen.

Ons groeiend besef dat de vernietiging van het milieu en de sociale problemen waarmee we worden geconfronteerd, voortkomen uit onze huidige manier van leven, hebben ons ertoe gebracht te kiezen voor een eenvoudiger maar toch comfortabel leven dat meer in harmonie is met de natuur. We beginnen terug te geven aan de planeet wat we zo lang hebben gebruikt en hebben besloten dat voor ons deze boerderij in het zuiden van Portugal de plek is om dit te doen. We voelen ons gelukkig en dankbaar om hier permanent te wonen. Hoewel we ons realiseren dat onze bijdrage bescheiden is, verzorgen we met veel liefde, passie en enthousiasme ons stukje land! Langzaam verandert het in een productief land met een grote diversiteit. Dit alles delen met anderen en van elkaar leren lijkt elke dag onze levensmissie te zijn.

En dus houden we ons bezig met een duurzame manier van leven, geïnspireerd door de principes van biologische landbouw en permacultuur en delen we deze tools en inzichten gaandeweg met anderen. Eenvoudig en goed leven.

Wanneer

Tijd: woensdag 19 januari van van 10.0u tot 12.00 uur

Plaats: Quinta da Fonte Velha, nabij Ferragudo/Lagoa

Hoe doe je mee?

Geef je op via: info@nca portugal.com

Wat kost het?

Kosten: €5 voor leden, €10 voor niet-leden
(wordt besteed aan aankoop van bomen)

Wil je lid worden van de leukste vereniging van Portugal?

Hieronder de link met alle voordelen op een rijtje en aanmeldformulier:

http://online.ncaportugal.com/lid-worden/