Home Nieuws Activiteiten Een indrukwekkende wandeling; Ponta da Piedade, Lagos

Een indrukwekkende wandeling; Ponta da Piedade, Lagos

1284
Lagos wandelen

Datum: 26 maart
Start: 10 uur
Parking Farol da Ponta da Piedade – https://maps.app.goo.gl/MazY67fYtWbt1VLj6

Deze rondwandeling vanuit Ponta da Piedade is één van de mooiste dingen die je kunt doen in Lagos. De uitzichten zijn adembenemend. Ponta da Piedade wordt vaak geroemd als het mooiste plekje van de Algarve. En niet voor niets, want wauw, wat is het er waanzinnig mooi! Je ziet er ruige rotsformaties en gouden klippen die vanuit de Atlantische Oceaan hoog de hemel in reiken, met daartussen geheimzinnige grotten en verborgen stranden. ‘Ponta da Piedade could very well be the most beautiful shoreline on earth’ schreef de Huffington Post.

Anne wil dit natuurschoon jullie graag laten zien. En er valt zoveel te vertellen over de rijke geschiedenis van Lagos en haar prachtige kusten.

De wandeling Ponte da Piedade

We beginnen bij de parkeerplaats van Ponte da Piedade net voor de vuurtoren. Vanaf de parkeerplaats volgen we zandpaadjes (oude smokkelaarsroutes) die je langs prachtige uitzichtpunten leiden naar Restaurante Camilo. Halverwege zien we een bijzonder fenomeen; een enorm diep en rond gat bovenaan Praia da balança, terwijl je de vuurtoren bij Punt da Piedade recht voor je hebt. Let wel goed op; Blijf minstens 1 meter verwijderd van de rotswand. Dan ineens heb je een prachtig zicht op het strand Praia do Camilo. Met de rotsformatie die de kameel wordt genoemd. Met op de achtergrond het lange strand Meia Praia en de bergen van Monchique.  We vervolgen een zandpad waardoor je door een soort maanlandschap van prachtige rotsformaties loopt met diverse tinten

Dan lopen we door een acacia landschap die hopelijk de 26ste maart nog steeds in bloei is. We passeren een oude duiventil, een bankje uit vervlogen tijden met Portugese ‘azulejos’ en enkele ruïnes. Als contrast komen we uit op een pad die langs peperdure taartdozen leidt. Moderne villa’s van 1,5 miljoen. Dan vervolgen we de kust aan de westkant van de vuurtoren. Het lijkt of de kunstenaar Banksy hier de ruïnes opgevrolijkt heeft. We wandelen langs oorspronkelijke smokkelgangen met prachtige uitzichten om zo de meer toeristische boardwalk zoveel mogelijk te vermijden.

Dan komen we weer terug bij het baken in dit landschap; de vuurtoren, met zijn prachtige rode dak. Met als klap op de vuurpijl; een magische view van het meest zuidelijke punt van Ponte da Piedade. Omdat het maart is zullen we bovendien door kleurrijke bloemenvelden lopen. De wandeling is ongeveer 5 km. Met weinig hoogteverschil.

We sluiten af met een drankje bij Sol Nascente – 966 175 836 – https://maps.app.goo.gl/81Tb6fzufxREMUqR9

Wie is Anne?

Veel mensen herkennen mij aan mijn schaterlach. Ik lach uitbundig, omdat ik voortdurend plezier ervaar in mijn werk. Service with a smile. Samen met mijn man Eus bestieren wij een Bed and Breakfast plus. Je kunt bij ons overnachten en gebruik maken van diverse activiteiten die wij organiseren.

Wandelgids in de Algarve

Eén van mijn passies is wandelen in de prachtige natuur die mij omringt. Daarom begeleid ik je graag tijdens één van de vele wandelingen die ik heb ontdekt in de omgeving. Zo speur ik ieder seizoen weer naar nieuwe paden om mensen te (blijven) verrassen.

Coach Algarve

Een andere passie is mensen coachen om hun eigen unieke weg te bewandelen; ‘Walk your way!’ Het geeft mij voldoening mensen te inspireren hun dromen te leven. Ik ben zelfstandig coach/ trainer sinds 2000 en heb diverse coach-opleidingen genoten, waardoor ik mensen via verschillende vormen van coaching kan ondersteunen. Daarbij is mijn intuïtie een belangrijk kompas als coach. Een manier om contact te maken met je intuïtie is via tarotkaarten. De kaarten die ik dan gebruik, de Crowley tarotkaarten, zijn zeer kleurrijk en dragen diverse oude wijsbegeerten in zich. Bij diverse bedrijven of organisaties zowel in Nederland als in de Algarve heb ik tarot- en handlees cursussen en workshops gegeven.

Verder ben ik dol op de zee. Ik voel mij zeer bevoorrecht zo dichtbij de Atlantische Oceaan te wonen. Hierdoor ben ik blij dat ik Anne van der Zee heet.

Start wandeling

Zaterdag 26 maart
10 am Parking Farol da Ponta da Piedade – https://maps.app.goo.gl/MazY67fYtWbt1VLj6

De wandeling is 6 km.

Wat kost de wandeling?

Voor NCA leden €10, niet-leden: €15 dit is inclusief drankje.

Hoe wandel je mee?

Geef je snel op via de email, want er zijn gelimiteerd aantal plaatsen!

Email: info@ncaportugal.com

Wil je lid worden van de leukste club van Portugal?

Hieronder de link met alle voordelen op een rijtje en aanmeldformulier:

https://online.ncaportugal.com/lid-worden/