Home Geld & Recht Financieel Lage rente is structureel

Lage rente is structureel

432
De lage rente is volgens veel economen structureel van aard. Maar wat is structureel? Deze column gaat over ‘rente’, en vooral over de effecten van een lage marktrente. En …, ook nu weer hebben we het in deze column over Nederland. Maar die is géén uitzondering in de westerse samenleving. Zoek de parallellen. De lage rente in Nederland is het gevolg van de combinatie van het monetaire beleid van de ECB en van macro-economische omstandigheden. Om de economie te stimuleren is het ECB-beleid erop gericht de marktrente onder de evenwichtsrente (rente waarbij investeringen en besparingen gelijk zijn) te brengen en

Oeps! De volledige content is alleen toegankelijk voor NCA-leden.
Lid worden? Meld je hier aan. Ben je lid, dan kan je hieronder inloggen. Heb je nog geen inlogcode, vraag dan hier je code aan.

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   
DELEN
Vorig artikelCyclaam
Volgend artikelStijging van de huurprijzen in 2018
Michiel Huisman
Michiel Huisman (1959) is columnist, journalist en publicist op het gebied van financial services. Hij werkte jarenlang in de sector als accountmanager, projectmanager en manager business development. Hij schrijft ‘inside out’ en ‘outside in’ en maakt spraakmakende interviews met betrokkenen in de wereld van het (grote) geld.