Home Maatschappij Columns Leven van de verwondering

Leven van de verwondering

756
Hoe het in Portugal is, weet ik niet, maar hier in Nederland staan we met velen recht tegenover elkaar. Generaties tegenover generaties vanwege omgekeerde solidariteit en perverse prikkels in ons pensioensysteem. Boeren tegenover burgers vanwege stikstof en CO2. Automobilisten die 130 willen blijven rijden tegenover klimaatfetisjisten die 100 hard genoeg vinden en het liefst onze nationale autovoorraad willen elektrificeren. En verdraagzamer wordt het allemaal niet. Ik hou mijn hart vast. In dat maatschappelijk spanningsveld stel ik voor dat we gaan proberen om te leven van de verwondering. Om te beginnen rondom de komende feestdagen. Leven van de verwondering. Hoe leuk

Oeps! De volledige content is alleen toegankelijk voor NCA-leden.
Lid worden? Meld je hier aan. Ben je lid, dan kan je hieronder inloggen. Heb je nog geen inlogcode, vraag dan hier je code aan.

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   
DELEN
Vorig artikelNieuwe koopjeswet
Volgend artikelDecember; twee belangrijke heren in hun rode pak
Michiel Huisman (1959) is columnist, journalist en publicist op het gebied van financial services. Hij werkte jarenlang in de sector als accountmanager, projectmanager en manager business development. Hij schrijft ‘inside out’ en ‘outside in’ en maakt spraakmakende interviews met betrokkenen in de wereld van het (grote) geld.