Home Nieuws Activiteiten NCA-Concert

NCA-Concert

536

Vrijdag 13 december
O Feedback, Alcantarilha

De redactie ging in mei 2019 op pad om Sérgio Neves te interviewen, over zijn verzekeringskantoor wel te verstaan. Zoals gewoonlijk zitten we vooraf te kletsen over allerhande. Sérgio vertelt ons over zijn hobby, muziek, en dat hij hier en daar wat optredens verzorgt. Dat hij het zo leuk vindt om muziek te brengen voor anderen, want wat zou een wereld zijn zonder muziek?! En daar begint het lampje te branden. “Wat als we een concert zouden organiseren, voor en door NCA-leden?” Sérgio twijfelt geen seconde en zegt direct mee te willen doen.

Sérgio kreeg al snel versterking van nog 4 anderen: Bert de Coninck, Edwin Geelen, John van den Berg, en onze eigen voorzitter Joost Rombouts.
Sérgio Neves is verzekeringsmakelaar. Iedereen kent vast het verzekeringskantoor Neves Insurance. Sérgio is dan ook al jarenlang zakelijk lid van de NCA.
De beroemde Vlaamse zanger Bert De Coninck is particulier lid van onze vereniging en heeft in 1976 de hit ‘Evelyne’ opgenomen. Ga vooral even naar YouTube om het fantastische nummer te beluisteren!
Edwin Geelen, bestuurslid van de NCA, heeft er altijd ontzettend veel plezier in om het publiek te vermaken.
John van den Berg, particulier lid van onze vereniging, en bekend bij menigeen door zijn vele optredens in de Algarve, zorgt altijd, op elk feestje, voor de nodige ambiance.
En dan last but not least, onze eigen voorzitter Joost Rombouts, die jarenlang in een band gespeeld heeft en zich erop verheugt om het podium te beklimmen!

Wat mag je verwachten?
We beginnen de avond op een rustige manier met klassieke gitaarmuziek, om daarna over te gaan naar schlagers, oude sixties muziek, countrymuziek en rock-ballads.
Elke zanger/band brengt 5 nummers. Na afloop van hun optreden verzorgt DJ Carl verder de dansmuziek zodat de benen kunnen losgegooid worden tot middernacht.
Tijdstip en locatie
De deuren van het muziekcafé O Feedback in Alcantarilha gaan op vrijdag 13 december open om 20.00 uur. Het optreden start om 20.30 uur.
Adres: O Feedback, N269 523G,
8365-023 Alcantarilha.
Coördinaten: 37.170066, -8.346934.

Aanmelden en toegang
Vergeet niet je lidmaatschapskaartje mee te nemen (of maak er eens een foto van, en breng je mobieltje mee) want NCA-leden betalen slechts 1 euro entrée, niet-leden betalen 3 euro. Drankjes zijn voor eigen rekening. Het is ten zeerste aangeraden om je snel aan te melden want de plaatsen zijn beperkt (maximaal 80)!

Stuur dus snel een mailtje naar info@ncaportugal.com en vermeld met hoeveel personen je komt en eventueel je lidmaatschapsnummer.

Artiesten

Sérgio Neves
Sérgio speelt sinds zijn jeugd gitaar. Hij heeft een paar jaar klassieke gitaarlessen gehad op de Rotterdamse muziekschool. In Nederland maakte hij onderdeel uit van Apollo 5, District 26 en de Partners. Tegenwoordig speelt hij in twee formaties: een rockband met 5 man genaamd 4ANoite, en met Nuno Faria die contrabas en percussie speelt. Binnenkort is hun BeDuet muziek te horen op onder andere Spotify en later volgt nog een CD. Het zijn allemaal thema’s die ze samen hebben gecomponeerd.
Sérgio houdt van klassieke muziek tot Jazz. 13 december aanstaande zal hij in príncipe alleen eigen composities spelen op klassieke gitaar.

Bert De Coninck
Bert De Coninck is een Vlaamse muzikant die sinds de jaren 90 in Portugal woont.
Toen hij 15 jaar oud was begon zijn muziekcarrière: hij werd de gitarist van het bandje The Hot Matches. Hij studeerde nauwelijks een jaar klassieke gitaar, maar leerde veel trucjes en akkoorden van professionele gitaristen. In 1976 nam hij zijn eerste LP op met het populaire liedje Evelyne, dat een hit werd na een optreden in Top Pop. Hij richtte de rockband Crapule De Luxe op en trad daarmee drie jaar op in België en Nederland.
Sinds hij verhuisd is naar Portugal, wordt zijn muziek beïnvloed door zuiderse klanken en melodieën. In 2001 bracht hij de cd Pomme d’amour uit.
Website: www.bertdeconinck.com

Joost Rombouts
In zijn studententijd heeft Joost in diverse bandjes in Hilversum en omstreken gespeeld. Het had toen allemaal niet veel om het lijf. Het ging toen eigenlijk maar om twee dingen: gratis bier en meiden versieren. Muzikaal was het voornamelijk punk en funk, oftewel veel herrie en weinig melodie. Toen kwam de tijd van werken en carrière maken en bleef er niet veel tijd meer over voor de muziek. Ruim 20 jaar geleden hier in de Algarve aangekomen, kwam Joost al snel in contact met Willem Snijers (bas) en Wim Ras (gitaar en zang) en werd de band The Yesterdays opgericht. Onder de muzikale leiding van Wim werd een gedegen repertoire van bekende en minder bekende pop- en rocksongs ingestudeerd. Na een succesvol optreden in het jaar 2002 voor vrienden en bekenden in Chico Zé in Torre (bij Lagos), werd dat een regelmatig terugkerende dansavond. Na 13 jaar hebben ze de Yesterdays-gitaar in de wilgen gehangen. Het laatste jaar speelt Joost zo nu en dan met een trio – bestaande uit twee zangers/gitaristen en een percussionist – rock-ballads en popsongs in de Algarve. Op 13 december a.s. speelt hij solo enkele rock-ballads.

Edwin Geelen
“Zanger worden doe je zo”
Na in zijn jeugd als radio-DJ en gelegenheids-DJ met muziek bezig geweest te zijn, begon zijn ‘zangcarrière’ in 2015 als een uit de hand gelopen weddenschap: “Als jij vindt dat er Vlaamse liedjes moeten gezongen worden op de Vlaamse Feestdag, wel, zorg dan dat je volgende keer zelf 5 Vlaamse liedjes zingt.” Zo gezegd zo gedaan, en hij stapte naar Sabien Tiels om zanglessen te nemen. Met de bibber op het lijf trad hij voor de eerste keer op, op een kerstfeestje; de kop was eraf. Nadien mocht hij hier en daar een half uurtje een verjaardagsfeest opluisteren en in 2018 verzorgde hij samen met een zangeres en gitarist een geslaagd optreden op de Vlaamse feestdag. In het voorjaar van 2019 luisterde hij de opening op van de ‘Hollandse winkel’ in Boliqueime, en op de NCA-jaarmarkt van dit jaar kreeg u ook al een voorproefje van de stem van Edwin.

Just John
Just John is geboren en getogen in Nederland. 10 jaar geleden is hij met zijn vrouw naar Portugal verhuisd. Al zijn hele leven was hij een grote fan van Country Music en zo is hij ongeveer 15 jaar geleden met de optredens begonnen. In Nederland, België en Duitsland heeft hij dus ook voornamelijk Country Music in western saloons, restaurants, hotels en cafés gespeeld.
Sinds hij in de Algarve woont, is hij ook begonnen met de ‘golden oldies’ uit de jaren vijftig, zestig en zeventig. Zijn repertoire heeft hij inmiddels uitgebreid tot meer dan 500 ‘allround’ songs. Naast zijn soloactiviteiten, is hij ook zanger van een zesmansband waarmee ze diverse muziekstijlen spelen zoals rock, blues, jazz, country, ballades, …
Website: justjohn.mystrikingly.com.