Home NCA Portugal Het bestuur

Het bestuur

De statuten en het interne reglement zijn vastgelegd. De oprichting is gepubliceerd in de Portugese staatscourant ‘Diário da República’ van 12 mei 2005.

Op dit moment bestaat het bestuur uit:Margaret Krijnen, voorzitter
Als zevenjarige droomde ze ervan om in Portugal te gaan wonen ‘wanneer ze later groot was’. Zeven jaar geleden werd de daad bij het woord gevoegd. Met haar achtergrond in de medische & zorghoek en het (farma)bedrijfsleven is Margaret Alegria Health begonnen. Ze woont met partner, twee kinderen, vier honden, drie katten, een hamster en een vis in Portimão.


Jan Mennenga, secretaris
Jan verhuisde eind 2018 met zijn Italiaanse vriendin Sara en dochter Sophie naar het mooie Portugal. Oorspronkelijk afkomstig uit Groningen, en in 2019 39 jaar geworden. Heeft voor Philips, waar hij ruim 8 jaren gewerkt heeft, ervaring in het buitenland opgedaan. Om naast het werk in het buitenland ook sociaal actief te zijn, werd hij lid van diverse verenigingen. Eenmaal terug in Amsterdam, is hij actief gebleven in een rol als “ambassador” voor expats, voor een platform genaamd InterNations. In die rol organiseerde hij grotere events voor zo’n 150 gasten, als ook kleinschaliger activiteiten, zoals bowling voor een groepje van 10.


Jos de Raaij, penningmeester
Jos de Raaij, woont sinds 2010 met plezier in Carvoeiro. Heeft daarvoor in acht landen – van Nederland via Honduras, Angola, Nederland, Brazilië, Italië, Nederland, Amerika, Engeland, Luxemburg naar Portugal – bij enkele multinationals verschillende financiële functies uitgeoefend. Is nu nog commissaris bij een schoenen- en een cosmeticabedrijf. Heeft dus een goede opleiding gehad voor het penningmeesterschap bij de NCA.


Joost Rombouts
Joost Rombouts, ondernemer met veel kennis en ervaring in marketing en public relations én een mooie carrière in de Europese IT wereld bij bedrijven als Microsoft en HP. Sinds 1996 woont Joost samen met zijn vrouw Marijke in de Algarve. Hij slaat net zo graag een balletje op de golfbaan als een akkoord op zijn gitaar.


Edwin Geelen
Edwin Geelen (1963) woont sinds 2016 in de Algarve. Verzorgde patiënten in België en verzorgt nu, samen met zijn vrouw Yolanda, gasten in hun B&B. Is daarnaast ook nog event-organisator en zanger (in spe).


Bruno Fermin Melo
Geboren in Zeist, maar doorliep de lagere school in Lissabon, waar hij later ook rechten ging studeren, met specialisatie in Portugees onroerend goedrecht en internationaal erfrecht. Heeft sinds 2006 een eigen advocatenpraktijk in de Algarve.