Home NCA Portugal Het bestuur

Het bestuur

De statuten en het interne reglement zijn vastgelegd. De oprichting is gepubliceerd in de Portugese staatscourant ‘Diário da República’ van 12 mei 2005.

Op dit moment bestaat het bestuur uit:Margaret Krijnen, voorzitter
Als zevenjarige droomde ze ervan om in Portugal te gaan wonen ‘wanneer ze later groot was’. Zeven jaar geleden werd de daad bij het woord gevoegd. Met haar achtergrond in de medische & zorghoek en het (farma)bedrijfsleven is Margaret Alegria Health begonnen. Ze woont met partner, twee kinderen, vier honden, drie katten, een hamster en een vis in Portimão.


Luc Hautvast, penningmeester
Luc en zijn vrouw Laura, beide fervent golfers, wonen sinds begin 2020 in Vilamoura. Na een studie bedrijfskunde in Groningen heeft Luc ruim 30 jaar voornamelijk als Expat voor verschillende bedrijven in de scheepvaart- en elektriciteitsbranche gewerkt. Door die bedrijven werd hij naar meer dan 10 landen in Europa en Azië uitgezonden.


Edwin Geelen, Vlamingen
Edwin Geelen (1963) woont sinds 2016 in de Algarve. Verzorgde patiënten in België en verzorgt nu, samen met zijn vrouw Yolanda, gasten in hun B&B. Is daarnaast ook nog event-organisator en zanger (in spe).


Bruno Fermin Melo, juridische zaken
Geboren in Zeist, maar doorliep de lagere school in Lissabon, waar hij later ook rechten ging studeren, met specialisatie in Portugees onroerend goedrecht en internationaal erfrecht. Heeft sinds 2006 een eigen advocatenpraktijk in de Algarve.

Kethrin Brands, media

Kethrin heeft in Nederland de afgelopen 30 jaar verschillende bedrijven gehad op ‘t gebied van training, horeca, accommodatie-verhuur en cultuur. In 2018 kocht zij samen met haar partner Rob een oud boerderijtje in de Algarve, dat ze nu verbouwen en in oktober 2021 hebben zij zich permanent bij Silves gevestigd. Kethrin is vaak te vinden in de moestuin en wandelend met haar 2 honden.

Kandidaat bestuursleden

Jacqueline Ram, events

Sinds 1986 kom ik meerdere malen per jaar in Portugal doordat mijn ouders er naar toe verhuisden. Door de liefde voor Portugal en de gelegenheid die zich aandiende hebben wij ons sinds maart 2021 definitief gevestigd in Luz.

Afgelopen 35 jaar ben ik actief geweest als Manager Marketing en Communicatie bij verschillende bedrijven en goede doelen instellingen in Nederland. De link met evenementen is dan natuurlijk snel gemaakt.

Het lijkt mij geweldig om mijn kennis en ervaring in te zetten voor de NCA en de activiteiten voor onze leden nog verder uit te bouwen!

Rob Does, ledenwerving

Rob woont ruim zes jaar in Oost Algarve en voelt zich steeds meer verbonden met Portugal en de Portugese lifestyle. Samen met zijn partner Peter runnen ze een urban guesthouse. Daarvoor heeft hij een ruime ervaring opgedaan met media en marketing projecten, zowel zelfstandig als voor grotere (internationale) organisaties. Leuk om deze ervaring in te zetten voor een verdere ledengroei van de vereniging! De laatste jaren is hij actief als dirigent van een close harmony koor in Olhão en als eindredacteur van het NCA ledenmagazine Blik op Portugal.