Home Geld & Recht Financieel Nul procent

Nul procent

1148
Het is zover: nul procent rente op een spaarrekening. ABNAMRO kondigde het als eerste van de (grote) Nederlandse banken aan. Dat hoeft natuurlijk niemand te verbazen. Al sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw daalt de rente. En niet zomaar een beetje. Kijk maar eens naar deze grafiek waarin de hypotheekrente is weergegeven (bron: De Hypotheker).   De spaarrente is voor sommige – rijke – spaarders zelfs negatief. ABNAMRO, nog steeds voor het merendeel van de aandelen in handen van de Nederlandse Staat, heeft zijn spaarders in drie groepen ingedeeld. Voor spaarders die tot 100.000 euro op de bank

Oeps! De volledige content is alleen toegankelijk voor NCA-leden.
Lid worden? Meld je hier aan. Ben je lid, dan kan je hieronder inloggen. Heb je nog geen inlogcode, vraag dan hier je code aan.

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   
DELEN
Vorig artikelKruiden
Volgend artikelWet voor levenslange verblijf huurders goedgekeurd
Michiel Huisman (1959) is columnist, journalist en publicist op het gebied van financial services. Hij werkte jarenlang in de sector als accountmanager, projectmanager en manager business development. Hij schrijft ‘inside out’ en ‘outside in’ en maakt spraakmakende interviews met betrokkenen in de wereld van het (grote) geld.