Home Nieuws Activiteiten Vrijwilligers gezocht: Voorleesmarathon Hemelvaartsdag (18 mei) 2023 Foia

Vrijwilligers gezocht: Voorleesmarathon Hemelvaartsdag (18 mei) 2023 Foia

486

Een nieuwe lente, een nieuw geluid,

Ik wil dat dit lied klinkt als het gefluit,

…..

Dit zijn de eerste twee regels van het totaal van 4.379 regels van het gedicht ´Mei´ van Herman Gorter.

Dit prachtige gedicht zal voorgelezen worden op Hemelvaartsdag in de bergen van Monchique, onder genot van een hapje en een drankje!

´Mei´ is een gedicht in boekvorm. In Nederland is het enkele malen op of rond Hemelvaartsdag voorgelezen in de buitenruimte, een park of plein.

De NCA Portugal gaat in samenwerking met Betty den Dekker dit unieke poëzie-voorleesmarathon organiseren. In het Monchique gebergte, met het gedicht Mei gaan we deze voorleesmarathon voor de eerste keer in Portugal houden.

Vrijwilligers gaan het gedicht voorlezen aan een gevarieerd publiek, jong en oud, op Foia te Monchique om de lente in de Algarve te verwelkomen. Luisteren, voorlezen, muziek intermezzo, gezellig eten en drinken rondom de foodtruck, en genieten van de mooie woorden, in de natuur om ons heen. Start is om 11 uur.

Voorleesvrijwilligers gezocht

We zoeken daarom ruim 30 voorleesvrijwilligers die om de beurt een stukje van het gedicht voorlezen. Wie geïnteresseerd is of meer informatie wil, kan contact met Betty den Dekker opnemen via email dendekker@online.nl of via whatsapp +31 654 951 561.

Het gedicht Mei

Mei is een gedicht in boekvorm. Herman Gorter schreef dit tussen 1886 en 1889. Het gedicht gaat over de jonge vrouw Mei die aankomt op de Nederlandse kust als haar zusje April verdwijnt. Mei gaat door Nederland, ontmoet de dichter, ontmoet de goddelijke Balder op wie ze verliefd wordt.

Haar moeder, de Maan, probeert haar daarvandaan te krijgen, maar Mei zweeft de ruimte in op zoek naar Balder. Die wil haar niet en Mei keert terug naar de aarde. In gezelschap van de dichter is ze nog 3 dagen in de stad en dan komt Juni tot leven en verdwijnt Mei.

Geef je op!!

Gezellig samenzijn, gedichten lezen, luisteren, omringd door natuur, eten, drinken en gezelligheid! Wil jij dat ook?

Geef je dan op!!! dendekker@online.nl