Home Geld & Recht Financieel Ouwe knarren en jonge geiten

Ouwe knarren en jonge geiten

977
Zorgen met en voor elkaar. Vaak uit welbegrepen eigen belang. ‘Wat Gij niet wilt dat U geschiedt; doet dat ook een ander niet.’ Het is dit principe, vergelijkbaar met de Gulden Snede, die ons leert maat te houden. Het is een principe dat in alle geloven en religies, maar ook bij alle atheïsten en humanisten, maatgevend is als het gaat om moreel besef. Het is van alle tijden. Hoe kan dat uitpakken? In mijn vorige column beloofde ik voorbeelden op het snijvlak van zorg, wonen en inkomen voor later. Belofte maakt schuld. Dus: nu over naar Villa Begonia, Ouwe Knarren

Oeps! De volledige content is alleen toegankelijk voor NCA-leden.
Lid worden? Meld je hier aan. Ben je lid, dan kan je hieronder inloggen. Heb je nog geen inlogcode, vraag dan hier je code aan.

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   
DELEN
Vorig artikelBurgerkaart voor buitenlanders
Volgend artikelUw schuld verjaard?
Michiel Huisman
Michiel Huisman (1959) is columnist, journalist en publicist op het gebied van financial services. Hij werkte jarenlang in de sector als accountmanager, projectmanager en manager business development. Hij schrijft ‘inside out’ en ‘outside in’ en maakt spraakmakende interviews met betrokkenen in de wereld van het (grote) geld.