Home Geld & Recht Pervers

Pervers

1382
Als de verplichting voor werknemers van deelname aan een pensioenregeling vervalt, tuimelen we allemaal in de diepe kloof die er bestaat tussen denken en doen. We denken namelijk dat we er verstandig aan doen om voldoende geld voor later opzij te zetten. Maar we doen het niet. En dat komt omdat ons brein geen beslissingen neemt op basis van rationele overwegingen, maar van prikkels. Daarom is in Nederland ‘sparen’ voor je pensioen verplicht. En daar zit “een pervers, rafelig randje aan”.  Zo eindigde mijn column van vorige maand en waarschijnlijk heeft u al die tijd niet kunnen slapen van ongeduld

Oeps! De volledige content is alleen toegankelijk voor NCA-leden.
Lid worden? Meld je hier aan. Ben je lid, dan kan je hieronder inloggen. Heb je nog geen inlogcode, vraag dan hier je code aan.

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   
DELEN
Vorig artikelApp belastingdienst
Volgend artikelKorting
Michiel Huisman (1959) is columnist, journalist en publicist op het gebied van financial services. Hij werkte jarenlang in de sector als accountmanager, projectmanager en manager business development. Hij schrijft ‘inside out’ en ‘outside in’ en maakt spraakmakende interviews met betrokkenen in de wereld van het (grote) geld.