Home De Mens achter de NCA Reinier Nagelsmit stelt zich voor…

Reinier Nagelsmit stelt zich voor…

760

Eerlijk gezegd voel ik me niet zo´n standaardmakelaar. Mijn vrienden zeggen vaak dat ik het net even anders doe. Ik ben soms wel erg recht door zee en vertel gewoon wat ik vind. Zeker in Portugal is dat soms wel lastig, maar als ik bijvoorbeeld de prijs te hoog vind, dan zeg ik dat ook eerlijk.

In de zomer vind ik het heerlijk om op een rustig moment even naar het strand te gaan. Dan zien de klanten me op de volgende afspraak in korte broek. Ach… het kan allemaal wel wat losser wat mij betref. Als het maar eerlijk gaat. Natuurlijk, ik wil alles verkopen. Maar zeker als het gaat om vergunningen, wetgeving en wat wel of niet mag ben ik gewoon recht door zee. Ik werk veel in Oost-Algarve en daar zijn de regels soms wat onduidelijk. Maar ik zoek alles tot de bodem uit, van mij geen smoesjes of vaagheden.

Ik woon alweer 18 jaar in de Algarve. Na mijn studie op Nijenrode ben ik hier begonnen met property management. We verbouwden een huis in de buurt van Praia Verde en van het een kwam het
ander. Ik ben gaan verhuren, later gaan verkopen, weer later condominiums gaan runnen en nu doe ik allerlei huizen-ontwikkelprojecten.

Reinier en zijn hobbies

Ach ja… die eerste jaren waren ook erg romantisch. Samen
met mijn studievriend stonden we gezellig te flyeren op het strand. Je kan allerlei mooie plannen maken, maar de realiteit fluit je vanzelf terug. In mijn vrije tijd kook ik graag. Ik heb ook hogere hotelschool gedaan en het koken blijf trekken. Via mijn (Portugese) schoonmoeder heb ik me verdiept in de Portugese keuken en ik vind het leuk om daar wat mee te experimenteren en er een wat moderne slag aan te geven.

Ook doe ik graag off the road tripjes. Ik heb pas uit Engeland een Toyota Landcruiser geimporteerd. Echt een vette bak. In de buurt van Castro Marim gaan we heerlijk crossen. Lekker om alle stress even achter je te laten. Nee hoor, terug naar Nederland is voor mij geen optie. Het is me daar allemaal veel te georganiseerd. Wat dat betref zit ik hier echt op m´n plek.


Reinier Nagelsmit, directeur van Proluna Real Estate
reinierproluna@gmail.com

Bron: Blik op Portugal februari