Home Nieuws Activiteiten Residentes Não Habituais (NHR) – Gevolgen en Mogelijkheden!

Residentes Não Habituais (NHR) – Gevolgen en Mogelijkheden!

2685
belasting portugal

Portugal is meer dan 300 zonnige dagen, mooie stranden in de Algarve, schitterende landschappen in het Noorden, historische monumenten, Madeira en Azoren en de fantastische steden Lissabon en Porto.

Dit zijn onder meer redenen om Portugal te bezoeken.

Echter steeds meer Nederlanders investeren in Portugal (onroerend goed, start-up’s, zzp´ers/ondernemers) of besluiten om fiscaal inwoner te worden in Portugal. Portugal heeft namelijk een aantrekkelijk inkomstenbelasting regime voor natuurlijke personen, genaamd “Residentes Não habituais” (NHR), waarbij Portugal, onder bepaalde voorwaarden, inkomsten, zoals bijvoorbeeld arbeidsinkomen, rente, dividend, huurinkomsten en pensioenen vrijstelt van inkomstenbelasting in Portugal.

Tijdens het Webinar van 15 April om 19 uur (Pt tijd), zal iLeendert Verschoor van PWC het NHR regime uitleggen en specifiek ingaan op de gevolgen en mogelijkheden voor Nederlanders.

NHR Portugal

Wie is Leendert Verschoor?

Na een aantal jaren als belastingadviseur werkzaam te zijn geweest in Nederland, ben ik in 1999 naar Portugal gegaan en sindsdien werkzaam bij PwC in Lissabon als belastingadviseur. Ik adviseer bedrijven en particulieren inzake de Portugese en international belastingheffing. De invoering in 2009 van het “residente nao habitual” belastingregime heeft geleid tot een instroom van meer dan 50.000 Nederlanders en andere nationaliteiten, die zich fiscaal als inwoner hebben ingeschreven in Portugal.

Hoe doe je mee met de webinar?

Stuur een email naar: info@ncaportugal.com

Alleen na inschrijving via de email ontvang je een zoomlink met inlog codes (en uitleg hoe zoom werkt, mocht je hier niet bekend mee zijn). Deze link wordt op de dag zelf verzonden.

Wat kost het?

Voor NCA leden: GRATIS. Niet-leden betalen €7.50

GEEN LID VAN DE LEUKSTE CLUB VAN PORTUGAL?

Kijk dan eens op onderstaande link, daar vindt u alle voordelen op een rijtje plus aanmeldformulier!

https://online.ncaportugal.com/lid-worden/

Tot online!