Home Geld & Recht Rethinking pensions

Rethinking pensions

879
Heeft u dat ook weleens? Een beetje dagdromen over de toekomst? Over: ‘wat als ik met pensioen ben’. Ik doe dat wel. En ik bedoel dan ook écht ‘mijn eigen pensioen’. Niet wat vaagtaal over een nieuw pensioenstelsel met allerlei economische denkbeelden en inkomensherverdelingen. Nee, gewoon mijn eigen inkomensherverdeling tussen wat ik nú heb, en straks nodig zal hebben. Bijvoorbeeld de (niet ondenkbeeldige) vraag: is er straks voldoende energie om in mijn behoefte aan koken, verwarming, licht en toegang tot het world wide web te voorzien? En is dat dan betaalbaar? En hoe zit het met de betaalbaarheid van zorg?

Oeps! De volledige content is alleen toegankelijk voor NCA-leden.
Lid worden? Meld je hier aan. Ben je lid, dan kan je hieronder inloggen. Heb je nog geen inlogcode, vraag dan hier je code aan.

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   
DELEN
Vorig artikelOp zoek naar een tandarts
Volgend artikelWerken in Portugal – Rechten
Michiel Huisman (1959) is columnist, journalist en publicist op het gebied van financial services. Hij werkte jarenlang in de sector als accountmanager, projectmanager en manager business development. Hij schrijft ‘inside out’ en ‘outside in’ en maakt spraakmakende interviews met betrokkenen in de wereld van het (grote) geld.