Home Vrije tijd Muziek Smartlappen Meezingfestijn – 24 november a.s.

Smartlappen Meezingfestijn – 24 november a.s.

260

Hollandse meezingers in de Algarve

Het kleine café aan de haven, De Zuiderzeeballade, Kom van dat dak af en Bloed zweet en tranen. Wie kent ze niet, deze en tal van andere onvervalste en onvergetelijke Nederlandse meezingers? Ze horen net zo bij Nederland als de boerenkool met worst, de jenever, de stroopwafels, de zoute haring en erwtensoep. Wat je muzikale voorkeur ook is, de smartlappen van toen en nu staan garant voor een feestelijke middag vol Hollandse herinneringen.

Smartlappen-Meezingfestijn

Datum
24 november 2019

Aanvang
15:00 uur, zaal open 14:30 uur

Adres:
Associacão Dos Amigos
Rua Partrício Judíce 1
Mexilhoeira da Carregacão – (Estombar) Algarve

Entree: € 17,50 p.p.Aanmelden: smartlappenfestijn@gmail.com

Al geruime tijd speelde Marleen de Waardt uit Portimão met de gedachte een heerlijke Hollandse middag te organiseren, waarbij iedereen uit volle borst kan meezingen met de bekende liedjes van Nederlandse bodem. „Gewoon een gezellige middag waarbij het niet uitmaakt of je kunt zingen of niet”, vertelt ze.

In Anita Sijsens vond ze een enthousiaste medestander en al snel bundelden ze hun krachten en voegden beide dames de daad bij het woord. Ze regelden een geschikte locatie, boekten de muzikanten en maakten afspraken voor de catering. „Allebei zingen we graag”, vult Anita aan. „Toen ik van Marleens idee hoorde, was ik direct enthousiast.”

Hollandse versnaperingen
Vanzelfsprekend kan een muzikale Hollandse middag niet zonder de nodige versnaperingen. Tijdens het Smartlappen Meezingfestijn zorgt Amigos Catering Algarve (www.amigoscateringalgarve.nl) van Ton en Kitty Polman ervoor dat hieraan geen gebrek is. „Wij zorgen voor Hollandse snacks en serveren erwtensoep. Daarnaast zitten er twee consumpties in de toegangsprijs. Wie meer drankjes als water, frisdrank, jus d’orange, wijn of bier bestelt, betaalt €1,50 per consumptie.”

Mocht je de teksten van de meezingers niet kennen, dan is dat geen enkel probleem, want Marleen en Anita zorgen ervoor dat iedereen de tekst op papier krijgt om zo alle bekende nummers uit volle borst mee te kunnen zingen.

Ongetwijfeld wordt het een ongedwongen muzikale middag met veel plezier, waarbij het écht niet uitmaakt of je wel of niet kunt zingen! Snel aanmelden dus, adviseren Anita en Marleen. „En misschien alvast een beetje oefenen om in de stemming te komen”, besluiten ze lachend.