Home Geld & Recht Financieel Stick to(o) big?!

Stick to(o) big?!

443
Apple, Facebook en Alphabet (Google) hebben zo’n machtige positie in het digitale ecosysteem dat ze een serieuze bedreiging vormen voor de financiële sector. Dat vind ik niet, maar kredietbeoordelaar Moody’s. Niet de eerste de beste. Moody’s schreef er een lijvig rapport over en maakt daarin gewag van het feit dat deze digi-spelers een grote voorsprong hebben op traditionele financiële instellingen als het gaat om hun gigantische hoeveelheid gebruikers, hun ervaring met nieuwe technologie, gebruiksgemak, klantgerichtheid, focus op de lange termijn en kapitaalreserves. Ze worden de ‘bigtech’ genoemd en staan in schril contrast met het anachronisme dat de ‘big five’ in

Oeps! De volledige content is alleen toegankelijk voor NCA-leden.
Lid worden? Meld je hier aan. Ben je lid, dan kan je hieronder inloggen. Heb je nog geen inlogcode, vraag dan hier je code aan.

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   
DELEN
Vorig artikelHuur een kerstboom en help de brandweer
Volgend artikelNieuwe regels voor gedetailleerde telecommunicatiefacturen
Michiel Huisman
Michiel Huisman (1959) is columnist, journalist en publicist op het gebied van financial services. Hij werkte jarenlang in de sector als accountmanager, projectmanager en manager business development. Hij schrijft ‘inside out’ en ‘outside in’ en maakt spraakmakende interviews met betrokkenen in de wereld van het (grote) geld.