Home Nieuws Activiteiten Uitnodiging NCA Filmfestival

Uitnodiging NCA Filmfestival

172

Een inmiddels terugkerend NCA-evenement is het filmweekend ‘Casa dos filmes’. Een filmfestival dat voorziet in de behoefte van een grote groep mensen die verlangt naar de intieme sfeer van de kleine (filmhuis) bioscoop met een filmgenre dat van een ander kaliber is dan de doorsnee Hollywood block buster. Dus bij voorkeur internationale films die qua thema’s worden geselecteerd op diepgang, cultuur, historie, sociaal maatschappelijke onderwerpen en/of humor. En daarbij worden ook experimentele en controversiële films niet geschuwd.

Historische locatie
Zoals te doen gebruikelijk organiseert de NCA het weekend op een bijzondere locatie ergens in de Algarve. Dit keer is gekozen voor het klooster van Onze-Lieve-Vrouw van Karmel in Lagoa. Het is een middeleeuws klooster- en kerkcomplex dat is gesticht in 1550. Het oorspronkelijke gebouw is vrijwel geheel verwoest tijdens de aardbeving in 1755. In 1834 is het herbouwd en het werd zowel als kerk gebruikt als voor het startpunt voor de jaarlijkse herdenkingsprocessie van Onze-Lieve-Vrouw van Karmel. Een lokale ondernemer heeft het klooster dit jaar prachtig gerenoveerd en omgedoopt in Convent’bio. Een bijzondere ontmoetingsplek met kantine en winkel waar allerlei biologische levensmiddelen en artikelen verkrijgbaar zijn. Er vinden ook regelmatig (culturele) evenementen en exposities plaats. De bescheiden kapel is nog in originele staat en heeft als expositieruimte een spirituele en sfeervolle uitstraling. Speciaal voor deze gelegenheid wordt deze geheel ontruimd en omgebouwd tot (NCA) bioscoop.

Adres: Convent’bio, Estrada Nacional 125, Lagoa – Tel: 960 243 226.
GPS-coördinaten: 37.129452, -8.437833
U kunt parkeren op het terrein van Convent’bio.

Data en films
Het festival ‘Casa dos filmes’ vindt plaats op zaterdag 16 en zondag 17 november. Op deze dagen worden 4 speciaal geselecteerde films* vertoond:

– ‘O Cônsul de Bordéus’ – Portugal 2011
– ‘Ginger & Rosa’ – UK/DK/CA 2012
– ‘Visages Villages’ – Frankrijk 2017
– ‘Miss Julie’ – N/UK/IRL/F 2014

*Selectie films onder voorbehoud

De films zijn Nederlands ondertiteld. Alle trailers van deze films zijn te bekijken op YouTube, zie ook www.casadosfilmes.eu.

Er worden twee films per middag/avond vertoond. Tussen de twee vertoningen is er voldoende tijd ingepland voor drankjes en petiscos (tapa’s). Net als vorig jaar worden deze bereid en uitgeserveerd door studenten van de Hotelschool in Lagoa. De heerlijke Portugese hapjes zijn gemaakt met gebruikmaking van de biologische ingrediënten van Convent’bio. Zo maakt u kennis met de biologische waren van Convent’bio en de studenten doen op alternatieve wijze praktijkervaring op.

Kosten
Leden betalen per film 5 euro, inclusief 1 consumptiemunt. Voor alle films is de kostprijs 15 euro pp, inclusief 4 consumptiemunten.

Niet-leden betalen per film 6 euro, inclusief 1 consumptiemunt. Voor alle films betalen zij 18 euro pp, inclusief 4 consumptiemunten.

Voor de petiscos en extra drankjes worden consumptiemunten verkocht.

Het programma

Zaterdag 16 november:

16:00 uur – Deuren open (koffie plus)
17:00-18:30 uur – Vertoning film 1 ‘O Cônsul de Bordéus’
18:30-20:00 uur – Petiscos en drankjes
20:00-21:30 uur – Vertoning film 2 ‘Ginger & Rosa’
21:30-22:30 uur – Napraten

Zondag 17 november:

16:00 uur – Deuren open (koffie plus)
17:00-18:34 uur – Vertoning film 3 ‘Visages Villages’
18:34-20:00 uur – Petiscos en drankjes
20:00-22:13 uur – Vertoning film 4 ‘Miss Julie’
22:13-23:00 uur – Napraten

Voor reserveringen (zeer gewenst i.v.m. inkopen catering en beschikbare zitplaatsen) vragen wij u een e-mail te sturen naar info@ncaportugal.com, vóór donderdag 14 november. Van belang is dat u aangeeft welke filmnummers u graag wil zien, met hoeveel personen u komt en de namen van de deelnemers (eventueel met uw lidmaatschapsnummer).