Home Geld & Recht Vrienden voor het leven

Vrienden voor het leven

469
In essentie is een pensioenfonds van en voor deelnemers, en een systeembank meer van de spaarders die er hun centjes brengen, dan van de aandeelhouders die rucksichtslos op (koers)winst en dividend uit zijn. Kijk maar naar de geschiedenis van de vroege 19e eeuw toen deze coöperatieve instellingen opgericht en groot gemaakt zijn in de eendrachtige overtuiging van werknemers én werkgevers, van burgers en lokale bestuurders dat ‘samen’ beter is dan ‘ieder voor zich’. Je zag deze financiële coöperaties overal in het ‘oude Europa’ in de vruchtbare voedingsbodem van lokale samenlevingen opkomen, tot bloei komen en …., na een beursgang en

Oeps! De volledige content is alleen toegankelijk voor NCA-leden.
Lid worden? Meld je hier aan. Ben je lid, dan kan je hieronder inloggen. Heb je nog geen inlogcode, vraag dan hier je code aan.

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   
DELEN
Vorig artikelEerste NCA Filmfestival succes
Volgend artikelEco-Escolas
Michiel Huisman
Michiel Huisman (1959) is columnist, journalist en publicist op het gebied van financial services. Hij werkte jarenlang in de sector als accountmanager, projectmanager en manager business development. Hij schrijft ‘inside out’ en ‘outside in’ en maakt spraakmakende interviews met betrokkenen in de wereld van het (grote) geld.