Home Nieuws Vrije dagen in Portugal voor 2022

Vrije dagen in Portugal voor 2022

2122
vrije dagen Portugal 2022

Aan het begin van het nieuwe jaar is het tijd om na te denken over vakanties en vrije dagen waarvan je kunt profiteren in 2022.

Feestdagen in Portugal

In de eerste twee maanden van het jaar zijn er geen feestdagen in Portugal om van te genieten, aangezien 1 januari op een zaterdag valt.

In maart kun je je fantasie de gang laten gaan, want de 1e van deze maand is de kleurrijke dinsdag van carnaval. Hoewel dit geen officiële feestdag is, hebben werknemers in de publieke sector normaal gesproken recht op een vrije dag. Als je in de privésector werkt, verschilt het van bedrijf tot bedrijf.

In april zijn er twee driedaagse weekenden. Het eerste dankzij Goede Vrijdag, die valt op 15 april, en het ander vanwege Vrijheidsdag, op de 25e, die op een maandag valt. 1 mei valt dit jaar op een zondag.

Juni 2022 is zoals altijd de maand met de meeste vrije dagen en lange weekenden, omdat gemeentelijke feestdagen samengaan met nationale feestdagen. 10 juni, Dia de Portugal en Camões-dag, valt op een vrijdag. Ook in de maand juni wordt op donderdag de 16e Corpo de Deus gevierd, wat op de 17e een vrije dag betekent.

15 augustus: dag van de Hemelvaart van Onze-Lieve-Vrouw. In 2022 valt deze feestdag op een maandag.

5 oktober: dag van de Implementatie van de Republiek. Deze feestdag valt op een woensdag, maar wellicht kan je wat extra vrije dagen opnemen.

De maand november begint traditioneel met Allerheiligen. Ook hier kun je de brug maken, want in 2022 valt 1 november op een dinsdag.

Ten slotte kun je in de eerste en tweede week van december een brug maken, aangezien zowel de 1e als de 8e op een donderdag valt. Kerstmis 2022 valt in een weekend: de 25e  is een zondag.

Bron: Blik op Portugal januari 2022