Home Maatschappij Columns We worden 122

We worden 122

328
Professor Patrick Deboosere is 68 jaar, werkt nog altijd aan de Vrije Universiteit van Brussel en is auteur van het boek ’Lang leve de vergrijzing’. Hij onderzocht dat de maximale houdbaarheid van de mens voorlopig 122 jaar is. De hoogleraar heeft dan ook een verrassend ander perspectief op de vergrijzing, de levensduur van de mens en de principes die daarachter schuilgaan. We kennen allemaal de paniekverhalen. Als je beleidsmakers mag geloven, gaat het om ‘een tsunami’, ‘een aardverschuiving’, ‘een storm die op ons af raast’. De kosten van de vergrijzing ‘swingen de pan uit’ en de verhoging van de pensioenleeftijd

Oeps! De volledige content is alleen toegankelijk voor NCA-leden.
Lid worden? Meld je hier aan. Ben je lid, dan kan je hieronder inloggen. Heb je nog geen inlogcode, vraag dan hier je code aan.

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   
DELEN
Vorig artikelLet it be…
Volgend artikelVirtueel bezoek Gulbenkian
Michiel Huisman (1959) is columnist, journalist en publicist op het gebied van financial services. Hij werkte jarenlang in de sector als accountmanager, projectmanager en manager business development. Hij schrijft ‘inside out’ en ‘outside in’ en maakt spraakmakende interviews met betrokkenen in de wereld van het (grote) geld.